Toegankelijkheid
De Pont is toegankelijk voor àlle bezoekers.
Daarom zijn hulpmiddelen als rolstoelen, rollators en kleine scootmobielen in het museum toegestaan. Bij de balie zijn ook enkele rolstoelen en rollators te leen. Het is aan te raden deze voor uw bezoek te reserveren via de balie. Helaas zijn niet alle ruimtes even makkelijk toegankelijk voor rolstoelen, rollators en/of buggy’s.
Her en der verspreid in het museum staan op diverse plaatsen rustbanken. Mocht dit voor u toch niet toereikend zijn, horen we dat graag. U kunt zich tot een suppoost wenden, die ter plaatse kijkt wat er mogelijk is. Vanwege de kwetsbaarheid van sommige kunstwerken geven we de voorkeur aan deze vaste rustpunten. Mobiele opklapbare krukje/stoeltjes, loopfietsen en/of steppen zijn dan ook niet nodig.
Fabriek
Het gelijkvloerse museum is ruim opgezet en heeft geen verdiepingen. Er zijn geen trappen. Daardoor zijn de meeste ruimtes makkelijk te bezichtigen en ook toegankelijk voor mensen met een beperking. Aangezien we ons echter in een oud fabriekspand bevinden, waarvan het karakter in de indeling overeind is gebleven, zijn helaas niet alle vertrekken even toegankelijk. Zo zijn er voor alle wolhokken lage, ijzeren drempels. Enkele werken die tot onze vaste collectie behoren bevinden zich in de grote wolhokken, zoals het werk Gutter Splash Two Corner Cast van Richard Serra en Black Drawings van Marlene Dumas. Ook bij de entree van deze wolhokken liggen lage drempels. Deze werken zijn echter vanuit de deuropening goed te zien.
Begeleiding
Bezoekers die niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen, mogen gratis een begeleider meenemen.
Hulphonden
Mensen met een KNGF-hond dienen zich met hun pas te identificeren. Heeft u een assistentiehond die bij een andere organisatie is aangesloten? Dan vragen wij u hierover vooraf per e-mail contact op te nemen met het museum.
Voorzieningen
In het museum bevinden zich twee aparte WC's voor mensen met een beperking. Deze zijn zelfstandig te gebruiken.
Gehandicaptenparkeerplaatsen
Achter ons eigen parkeerterrein zijn twee plekken gereserveerd voor mensen met een gehandicaptenparkeerkaart. Deze liggen op het terrein van de gemeente en zijn niet te reserveren.
De afstand van deze parkeerplaatsen tot aan de hoofdingang van het museum is ongeveer 80 meter.
Minder toegankelijk
Twee specifieke ruimtes zijn niet of niet goed toegankelijk voor mensen met een beperking. Wachsraum van Wolfgang Laib (zie foto) betreft een smalle gang waarvan wanden en plafond volledig met platen bijenwas zijn bedekt. De gang maakt een scherpe knik en loopt na enkele meters dood tegen een achterwand waardoor de bezoeker zich in een volstrekt geïsoleerde positie bevindt.
Voor het werk Wedgework III van James Turrell moeten bezoekers via een smalle, donkere lichtsluis naar een ruimte waarin niets anders zichtbaar is dan een schijnsel van fluorescerend licht. Ook deze ruimte zal door mensen met een beperking niet of niet makkelijk te bezoeken zijn.