Onderwijs en De Pont

Op dit moment bieden we geen rondleidingen aan in het museum. Maar we komen wel naar school voor kunsteducatie IN DE KLAS.
 

De Pont besteedt veel aandacht aan onderwijs in het museum. Er zijn, naast thema-rondleidingen en workshops, altijd mogelijkheden voor ontvangsten op maat. De Pont zorgt ervoor dat er voor uw groep een passende rondleider wordt gevonden. Deze rondleiders kennen het museum door en door en worden als externe krachten ingehuurd. Daarom dient u de rondleiding tenminste 10 dagen voor het bezoek te boeken en kan deze niet meer worden geannuleerd na 48 uur voor aanvang.

In het menu vindt u ons aanbod voor primair onderwijs en voortgezet onderwijs. Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Marie-Jose Eijkemans.

Een geslaagd bezoek begint al op school. Als leerlingen nieuwsgierig worden, komt dat de ontmoeting met Kunst van Nu ten goede. Daarom hebben wij op de pagina lesmateriaal een paar prikkelende introductie filmpjes en zelfs een digitale 'smaaktest' staan.
Thema’s zijn uitgewerkt in de HUH?! , een tijdschift vóór en dóór jongeren en zijn hier alvast digitaal in te zien. Tijdens uw bezoek kunt u de HUH?! aanschaffen voor 1 euro per stuk. Surf ook een rond op De Pont Channel, waar we filmpjes en foto’s laten zien van actuele en voorgaande tentoonstellingen.

Exclusief voor het onderwijs zijn reserveringen al vanaf 10 uur mogelijk, steeds op het hele uur tot 15 uur. U kunt hiervoor online boeken.

De groepsgrootte is maximaal 15 leerlingen en er zijn 4 rondleidingen per uur mogelijk. Per groep is er minimaal een begeleider aanwezig. Deze begeleider(s) bij de rondleidingen hebben gratis entree. 

Rondleidingen 1 uur € 50,00
Museumatelier 2 uur € 120,00
Theaterrondleiding 1 uur € 100,00 (max. 32 leerlingen)
Bij de online boeking kunt u kiezen voor online betaling, of aan de kassa. Als de betaling geschiedt via de Cultuurkaart of Museumschatjes kunt u dat ook in het reserveringssysteem aangeven. 

Groepen die op eigen gelegenheid komen, worden nadrukkelijk verzocht het bezoek te melden en vooraf de museumregels te lezen. Wij stellen het enorm op prijs wanneer we er samen zorg voor dragen dat het bezoek aan De Pont voor de leerlingen een positieve ervaring wordt.

De begeleiders krijgen bij binnenkomst een sticker waardoor de suppoosten de verantwoordelijken herkennen. Voor de bezoekers onder de achttien jaar is het museumbezoek gratis, maar de volwassen begeleiders betalen in dit geval (in tegenstelling tot de begeleiders bij rondleidingen) gewoon entree. 

DE PONT IN DE KLAS!

Nu de basisscholen weer open zijn, maar een bezoek aan het museum moeilijk te organiseren valt, komt De Pont naar je toe!
Docenten kunnen vanaf 11 mei zoals ze gewend zijn een rondleiding boeken via ons online reserveringssysteem. Er zijn diverse mogelijkheden, zoals een speciale theaterrondleiding in de klas of een museumdocent in de klas die het spannende Op naar De Pont spel komt spelen.

Ook voor het voortgezet onderwijs hebben we een speciaal aanbod van De Pont in de Klas.

Voor meer informatie: educatie@depont.nl