Voortgezet onderwijs (tot 18 jaar)


Uit het gastenboek van De Pont:

“Museums zijn stom, maar dit valt wel mee.”
“Ik wilde vanmiddag spijbelen maar ben blij dat ik het niet gedaan heb.”

In de ontmoeting van leerlingen uit het voortgezet onderwijs en hedendaagse kunst staat culturele identiteit centraal. Juist op deze leeftijd zijn jongeren op zoek naar hun eigen identiteit. Misschien lijkt het niet hip om deze aansluiting te zoeken in een museum, maar vaak lukt dat hier juist wel.

In het museum spelen wij daarop in door jongeren in hun eigen taal te ontvangen. De eigen mening is belangrijk, maar wij willen ook een gesprek tussen de leerlingen op gang brengen. Op diverse manieren worden ze geprikkeld, enerzijds door alle activiteiten in het museum. Anderzijds door voorbereidingen in de klas. Daarvoor kunt u de digitale lessenserie Welke kunstenaar past bij mij? goed gebruiken.

In een webtest op school bepalen de leerlingen welke kunstenaar bij hen past. Met deze profielkeuze zoeken ze uit of het een match of mismatch is. Klik hier voor de vragenlijst. 

Contact
T 013-5841443
E mjeijkemans@depont.nl

Onderwijsinstellingen met studenten in de leeftijd boven de 18 jaar, dienen hier een rondleiding voor volwassenen te boeken.