Algemene rondleiding

In de ontmoeting tussen kinderen en kunst staat verwondering centraal. Een jong kind heeft de gave oneindig te kunnen associëren bij een kunstwerk.

De rondleiders proberen de kinderen daarom uit te nodigen om niet alleen met de ogen te kijken, maar ook met je fantasie om zo zelf een diepere betekenislaag te ontdekken. Uiteindelijk gaat het erom dat kunst je kan laten zien dat je de werkelijkheid ook met andere ogen kunt bekijken.

Kosten: 50 euro per uur voor maximaal 15 leerlingen
Geschikt: groep 1 tot en met 8

Reserveer hier

 

Kunst voor de allerkleinsten

De groep kiest een koffertje uit de kofferkar. Tijdens de rondleiding gaat bij een werk het koffertje open. Dan is er even tijd om een spel te spelen, een boek voor te lezen of samen iets te maken.

Kosten: 50 euro per uur voor maximaal 15 leerlingen
Geschikt: groep 1 tot en met 4

Reserveer hier

 

 

 

 

Op naar De Pont spel

Met een spelkist én op het digitale schoolbord kan met heel de klas een spel gespeeld worden. Aan de hand van filmpjes en hoorspelfragmenten kunnen kinderen Pontjes en Superpontjes winnen. De opdrachten zijn wisselend van aard; van doen tot filosoferen en fantaseren. Het Op naar De Pont spel is twee weken voor de rondleiding, gratis en op afspraak af te halen bij de balie

Rondleiding die hoort bij het Op naar De Pont spel
Kosten: 50 euro per uur voor maximaal 15 leerlingen
Geschikt: groep 6 tot en met 8

Reserveer hier