Met kinderen naar De Pont


Een geurig gangetje, een groene kamer en een spiegel die de wereld op zijn kop zet. Zowel voor kinderen als hun (groot)ouders is er veel in het museum te ontdekken.

Er is een ruim aanbod aan activiteiten. Van een hoorspel tot een familiequiz met werkblad of een zelf in elkaar te vouwen kunsthappertje… alles om de verwondering aan te spreken!
Voor meer informatie klik hier.

We weten dat alleen kijken en niet mogen aanraken moeilijk is. De weidse ruimte voelt al snel als een speelzaal in plaats van een museum.

Als (groot)ouder kun je je kinderen helpen door hen van tevoren uit te leggen waarom je niets mag aanraken. Kunstenaars werken heel lang aan een werk en van alles is er maar eentje. Kapot is dus kapot. Neem daarom jonge kinderen aan de hand en houd liefst één meter afstand van elk werk.

Moe van het kijken en zin om zelf iets te doen?

Kom naar atelier@depont, de ruimte waar je even kunt uitblazen of uitrazen. Je mag er ook zelf sculpturen bouwen, of een knikkerbaan maken. We hopen dat dit aanbod aanzet om samen op onderzoek te gaan.

Want we willen graag dat kinderen het museum leuk vinden. Het museum vindt kinderen leuk! Daarom mogen alle bezoekers onder de 18 jaar gratis naar binnen.