Santiago Sierra

The Destroyed Word

14 sept - 10 nov 2013

tentoonstelling in het kader van het Incubate Festival

De subversieve en politiek geëngageerde kunstenaar Santiago Sierra presenteert na de zomer zijn laatste video-installatie in De Pont. Sierra heeft over de hele wereld tien gigantische letters laten oprichten uit materiaal van regionaal belang, en die dramatisch laten vernietigen voor publiek. Deze tien acties zijn vastgelegd op film, en deze videowerken worden vertoond tussen 14 september en 10 november. Omdat het een samenwerking is tussen museum de Pont en Incubate kunnen bezoekers van het festival tijdens Incubate gratis naar De Pont.

In Nederland werd in september 2012 onder grote belangstelling de letter S door varkens vernietigd op het Incubate festival in Tilburg. Andere letters werden onder meer gebouwd uit menselijke uitwerpselen, melkflessen en aluminium en kapotgemaakt door middel van zagen, geweren en sloopkogels op plekken als India, Duitsland en Australië.

Santiago Sierra’s video-installatie Destroyed Word is vanaf 14 september te zien. De tien letters vormen samen het woord 'kapitalism' dat symbool staat voor de constructie en vernietiging die in de werken besloten ligt.