Sigrid Calon

Podiumzaal

16 feb - 7 apr 2019

Het werk van Sigrid Calon (1969) laveert tussen autonome en toegepaste kunst. Als kunstenaar heeft ze ergens tussen design, grafisch ontwerp en autonome kunst haar eigen piketpaaltjes geslagen. Ze zoekt de verwondering en put inspiratie uit de alledaagse dingen om haar heen. 

Sigrid Calon werd geboren in Den Bosch, groeide op in Eindhoven en woont en werkt in Tilburg, waar zij aan de Academie voor Beeldende Vorming textiele vormgeving studeerde. Na jarenlange ervaring in de designwereld richtte zij zich vanaf 2005 volledig op het kunstenaarschap. Op zoek naar de kwaliteit en zeggingskracht van een autonoom beeld, ontwikkelde ze in de daaropvolgende jaren een unieke zienswijze en handschrift. Behalve de liefde voor textiel zijn onderzoek en experiment Calons belangrijkste drijfveren.

Begin 2018 voltooide zij een bijzondere opdracht voor een kunstwerk in de openbare ruimte: een ontwerp voor een grote installatie met een steeds veranderend lichtpatroon in het plafond van de gaanderijen in de Kalverpassage in Amsterdam.