donderdag 23 mei, 16.30 - 17.30 uur
mastertalk met Mette Sterre
gratis toegang voor museumbezoekers

Mette Sterre onderzoekt in hoeverre we het 'natuurlijke' menselijke lichaam kunnen verwringen en verdraaien om zo een nieuwe vorm van 'ethiek' te krijgen. Ze is een kunstenaar die zich richt op performance en sculptuur, en die sculpturale kostuums creëert op de grens van het geheimzinnige en het groteske.
Sterre’s praktijk wijst op een diepere bezorgdheid met de angsten van de samenleving, zonder het geprivilegieerde denkbeeld van de mens als meester van het universum te ontkennen. Door het gebruik van DIY-protheses is haar werk een call-to-arms om los te breken van de Westerse obsessie met de heiligheid van de menselijke vorm.
Mette Sterre is momenteel artist in residence aan de Rijksakademie in Amsterdam tot en met 2020. Haar werk is internationaal getoond; bij Kunstverein in Hamburg, bij IBB in Curaçao, het Watermill Center in New York, het Design Museum in Milaan, de David Roberts Art Foundation in Londen en  Athens School of Fine Art. 

In samenwerking met De Pont organiseert Kunstpodium T gesprekken in het museum (salon of auditorium) gedurende het Apprentice/Master project. Na de mastertalk zal om 20.00 uur de tentoonstelling 'Apprentice Master expo #10' in Kunstpodium T worden geopend. 

Het gesprek wordt gevoerd in het Nederlands. 
Toegang voor de mastertalk is gratis; entree voor het museum is voor eigen rekening.