zondag 27 oktober
13.30 - 14.00 & 14.30 - 15.00 uur

concert ism November Music
gratis voor museumbezoekers

preview: Het Arsenaal der Ongeleefde Dingen

Componist Mayke Nas en beeldend kunstenaar Teun Hocks bundelen hun krachten in een nieuw muziektheaterwerk. Met de virtuozen van Nieuw Amsterdams Peil als muzikale reisgenoten is een fantasierijk werk vol surprises gegarandeerd. Het tragikomische werk Het Arsenaal der Ongeleefde Dingen gaat op donderdag 7 november in première tijdens festival November Music. In De Pont geven de makers een preview met fragmenten uit de voorstelling.

Voor voormalig Componist des Vaderlands Mayke Nas is het de eerste keer dat ze zich waagt aan zo’n grootschalig muziektheaterwerk. Op verzoek van November Music gaat ze deze uitdaging aan. Al sinds 2000 presenteert het festival werk van deze eigenzinnige Brabantse componist en iedere keer weet ze het publiek weer te verrassen. Nas neemt als componist een geheel eigen plaats in binnen het Nederlandse muzieklandschap. In haar werk paart ze een voorliefde voor theater en performance met een nauwgezette compositiestijl. Muziek die direct aanspreekt waarbij humor en absurditeit niet worden geschuwd.

Nieuw Amsterdams Peil is een onverschrokken band die voor geen genre of stijl terugdeinst. Het door violiste Heleen Hulst en pianist Gerard Bouwhuis geïnitieerde collectief van musici focust zich vooral op de muziek van nu en heeft intensief samengewerkt met componisten in succesvolle interdisciplinaire projecten. In Mayke Nas en Teun Hocks vindt het twee geestverwanten waarmee kwetsbaarheid en ontroering hand in hand kunnen gaan met speelsheid en luchtigheid. Fotograaf / schilder Teun Hocks creëert met surreëel absurdisme paradoxale situaties waarin de hemel wordt bestormd op de rand van de afgrond, droogkomische performancekunst waarbij de tijd even stilgezet is. 


PROGRAMMA

Het Arsenaal der Ongeleefde Dingen (preview)

Mayke Nas - compositie
Teun Hocks - beeld

Merel Junge - viool / trompet 
Rianne Wilbers - stem 
Koen Kaptijn - trombone 
Gerard Bouwhuis - toetsen
Pepe Garcia - slagwerk