zondag 24 februari
13.30 - 14.00 & 14.30 - 15.00 uur

concert ism November Music
gratis voor museumbezoekers


Mathijn den Duijf en Mathijs Leeuwis

Mathijn den Duijf en Mathijs Leeuwis zijn voor de productie van het instrumentale pedal steel album GALIBIER een intensieve samenwerking aangegaan. Tijdens dit proces ontdekten Duijf en Leeuwis een gemeenschappelijke liefde voor analoge elektronische muziek, organische soundscapes en het gebruik van tape-loops. Ze ontwikkelenden spelenderwijs een volledig analoge geluidsinstallatie, die continu aan verandering onderhevig is. Tape-loops, reguliere instrumenten, maar ook omgevingsgeluiden worden ter plekke tot nieuwe geluidslandschappen gesmeed. Nooit hetzelfde, altijd op het scherpst van de snede. 

Mathijn den Duijf is muzikant, tekstdichter, muziekwetenschapper, producer en medegrondlegger van het befaamde Kytopia in Utrecht. Hij is gespecialiseerd in instant composing met behulp van no input technieken en analoge loops van tapemachines & effecten. 

Mathijs Leeuwis is muzikant, tekstdichter en prominent pedal steel gitarist. Met zijn album GALIBIER (2018) startte hij een onderzoek naar de muzikale mogelijkheden van de pedal steel gitaar, beïnvloed door klanken en harmonieën in de werken van Erik Satie, William Basinsky en Daniel Lanois.