zondag 25 november
13.30 - 14.00 & 14.30 - 15.00 uur

concert ism November Music
gratis voor museumbezoekers


Eva Tebbe en Niels Meliefste - Latitude/Longitude 

Harpiste Eva Tebbe en slagwerker Niels Meliefste voeren deze middag het werk Latitude/Longitude (2015) uit van componist Gábor Tarján. Naar aanleiding van Judith Schalanskys mysterieuze boek Atlas of Remote Islands begon Tarján na te denken over verafgelegen eilanden in termen van klank en geluid. “Ik hoorde klanken die de kwaliteit hadden van steen en ik hoorde verre stemmen. Stemmen die vanaf een ver eiland steeds maar naar de wereld roepen maar die boven de enorme zee oplossen voordat iemand ze hoort.” Latitude/Longitude is opgebouwd uit een aantal scènes die bijna op muzikale stillevens lijken. 

Gábor Tarján is een zeer veelzijdige componist en slagwerker die actief is binnen de moderne gecomponeerde muziek en het theater. HIj zoekt in zijn muziek altijd naar een poëtische waarheid. Zijn werk wordt gekenmerkt door extreme contrasten, harde passages afgewisseld met de meest breekbare stiltes, verfijnde kleuren en niet-alledaagse ritmes. Zijn muziek werd gespeeld door het Ives Ensemble, Nederlands Kamerkoor, Ensemble Insomnio, DoelenEnsemble en het Nederlands Blazers Ensemble. 

LET OP: 
Tijdens deze November Music-maand krijg je op 25 november op vertoon van je entreeticket voor de Geluidsinstallatie Expeditie 2018 gratis toegang tot De Pont (incl. bovengenoemd concert)
Met het entreeticket van De Pont, krijg je 50% korting op de entree voor de Geluidsinstallatie Expeditie 2018 in het Kruithuis, Den Bosch.