zondag 24 maart
13.30 - 14.00 & 14.30 - 15.00 uur

concert ism November Music
gratis voor museumbezoekers


Met het recital Fantastic Women brengen sopraan Bauwien van der Meer en pianist Caecilia Boschman een ode aan fantastische, vrijgevochten vrouwelijke componisten.

Fantastic Women heeft de statuur van een liedrecital en de levendigheid van een variété-act. Het thema van dit opvallende liedproject is vrouwenkwesties: componistes stellen aan de hand van indringende actuele muziek en teksten de positie van vrouwen in de 21e eeuw aan de orde. Vrouwen van Tunesische, Nederlandse, Australische, Cypriotische en nog zes verschillende achtergronden. Van enkele van hen wordt een bestaand, ten onrechte nog maar zelden gehoord werk uitgevoerd, maar de meeste stukken werden speciaal voor dit project geschreven. De regie van dit 'all female' project is in handen van Jorinde Keesmaat die als geen ander in staat is met minimale middelen een krachtig verhaal te vertellen.

Componistes die deel uitmaken van de Fantastic Women zijn Kate Moore, Aleksandra Bajde, Rozalie Hirs, Anda Kryezin, Renske Vrolijk, Georgia Nicolaou, Barbara Okma, Annelies van Parys, Calliope Tsoupaki en Yiran Zhao. Tijdens het concert in De Pont wordt een selectie ten gehore gebracht.

Bauwien van der Meer werkte met gerenommeerde pianisten en dirigenten als Ed Spanjaard, Richard Edgarr, Etienne Siebens en Lucas Vis. Componisten als Richard Ayres, Lucas Wiegerink, Louis Andriessen en regisseurs als Pierre Audi, Willy Decker en Floris Visser maakten gebruik van haar vocale diensten. Ze maakt deel uit van vocaal-ensemble Silbersee.