Boekpresentatie Dromers 
met Charlotte Dumas & Bibi Dumon Tak
zondag 6 oktober
13.00 - 14.00 uur

 

SAMEN KIJKEN, SAMEN DROMEN:
kunst voor kinderen en (groot)ouders
 

Kan een ijsbeer onder water slapen? Waarvan droomt een hond die ligt te dommelen in de zon? Wat gaat er om in het hoofd van het bruine veulen dat uitrust op de witte rug van zijn moeder? Geïnspireerd door de kunstfoto's die Charlotte Dumas maakte van slapende dieren, waarbij ze ook momenten tussen waken en slapen vastlegde - beelden die zowel kracht als kwetsbaarheid uitstralen - schreef Bibi Dumon Tak een poëtische tekst over slapers en dromers.

Het boek nodigt jong en oud uit om zelf eens te 'dierdromen' als de fraai getekende witte tijger of als de wolf opgerold liggend in de sneeuw. Een mooi vormgegeven boek om samen te bekijken en (voor) te lezen vanaf een jaar of vier.

Zowel in het werk van Charlotte Dumas als in dat van Theo Thijssen-prijswinnaar Bibi Dumon Tak staan dieren vaak centraal. Op een enkel boek na gaan alle boeken van Dumon Tak over dieren en Dumas geniet internationale bekendheid met haar fotoseries van reddingshonden, legerpaarden of dieren in het wild.

De boekpresentatie in De Pont vindt op zondag 6 oktober 2019 om 13.00 uur plaats in aanwezigheid van Charlotte Dumas en Bibi Dumon Tak. Voor deze gelegenheid zal tevens een ruime selectie van Charlotte Dumas' werk uit de collectie van het museum te zien zijn.

Charlotte Dumas, Kilala, Onuma  2015


EDITIE:
In het kader van Dromers heeft Charlotte Dumas in samenwerking met De Pont een speciale editie gemaakt van een van de foto's in het boek. Ruim honderd mensen hebben zich hiervoor aangemeld. Middels een loting wordt beslist wie de editie mag aanschaffen. Zij krijgen deze week bericht of ze tot de 'gelukkigen' behoren.