Boekpresentatie Hans Klein Hofmeijer
‘Artefact’ nr. 953 – Gapingen van mijn geest
Zondag 13 mei 2018 - 15.00 uur

Beeldend kunstenaar Hans Klein Hofmeijer (Oostelbeers) nummert sinds jaar en dag consequent al zijn kunstwerken. Na bijna veertig jaar nadert hij het duizendste ‘artefact’. De publicatie Artefact’ nr. 953 – Gapingen van mijn geest heeft een status aparte in zijn oeuvre. Collega-kunstenaars, fotografen, oud-museumdirecteuren, kunsthistorici, verzamelaars, een wetenschapper, galeriehouder/curator, een kunstcritica, een vormgever én een dichter reageren op het werk van Hans Klein Hofmeijer.
In de 416 pagina’s tellende publicatie staat het oeuvre van Hans Klein Hofmeijer tekstueel en visueel centraal. In het ontwerp is speciaal aandacht geschonken aan de band van de publicatie. Deze is op ambachtelijke wijze voorzien van een perkamenten rug met ribben. Een afwerking die enkel nog mogelijk is met traditioneel gereedschap. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan de tactiliteit van de band door te kiezen voor een combinatie van suède, perkament en papier.

Hendrik Driessen, directeur van De Pont, leidt de middag in. Na afloop is mogelijkheid tot het laten signeren van de publicatie door Hans Klein Hofmeijer. Mensen die voor-ingetekend hebben op de publicatie of op de publicatie in combinatie met originele tekening kunnen hun exemplaar afhalen aan een speciale tafel.

Graag vooraf, uiterlijk vóór 7 mei, aanmelden via de e-mail o.v.v. ‘zondag 13 mei / De Pont’.