25 jaar De Pont! 
De Pont vierde in 2017 het 25-jarig bestaan. De jubileumtentoonstelling WeerZien werd op 16 september op feestelijke wijze geopend in het bijzijn van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix.

De festiviteiten begonnen met de onthulling van een grote sculptuur van de wereldberoemde Engelse beeldhouwer Anish Kapoor, op het voorterrein van het museum. Zijn Sky Mirror is een geschenk dat mogelijk werd gemaakt dankzij bijdragen van de gemeente Tilburg, lokale bedrijven en particulieren, Brabant C, Museum De Pont en de kunstenaar zelf. Tilburg is de eerste Nederlandse stad met een monumentale sculptuur van Kapoor in de openbare ruimte. 

Jubileumtentoonstelling WeerZien: ruim 80.000 bezoekers!
WeerZien toonde, behalve topstukken uit de vaste collectie, meer dan 50 bijzondere bruiklenen die in een van de vele tentoonstellingen van De Pont te zien zijn geweest. Als log├ęs die opnieuw zijn uitgenodigd: voor bezoekers van het eerste uur was dit een bijzonder weerzien met oude bekenden, voor anderen een eerste kennismaking met kunstwerken waarvan vele een iconische betekenis hebben gekregen. 

Silver
Speciaal voor het 25-jarig bestaan van De Pont schreef de Nederlandse componist Anthony Fiumara (Tilburg, 1968) het muziekstuk Silver.
Het werd voor het eerst opgevoerd tijdens de opening van de jubileumtentoonstelling. Het Italiaanse strijkkwartet Quartetto Maurice speelde het stuk die dag in het auditorium van het museum. Twee maanden later werd Silver opnieuw door hen uitgevoerd tijdens de Fiumarathon in Den Bosch. Beluister de opname van de VPRO hier

Documentaire
Op zondag 17 en 24 september werd in het door Lucas de Man gepresenteerde televisieprogramma Kunstuur een tweeluik over De Pont uitgezonden, gemaakt door Maarten de Kroon & Jeanne van der Horst. U kunt de twee afleveringen nog bekijken, door op de link te klikken: deel een en deel twee. Of bekijk hier de bioscoopversie.

donderdagavond@depont 
Wie jarig is, trakteert! Daarom is het museum voortaan iedere donderdagavond tot 20.00 uur geopend en is het vanaf 17.00 uur bovendien gratis toegankelijk. Houd de nieuwsbrief en agenda in de gaten, want vaak zijn er op deze avonden bovendien speciale activiteiten.