Algemene rondleiding
In de ontmoeting tussen leerlingen en kunst staat de ontmoeting centraal. Alles wat je zelf ontdekt en verwoordt naar leeftijdgenoten, maak je je eigen. Uiteindelijk gaat het erom dat kunst je kan laten zien dat je de werkelijkheid ook met andere ogen kunt bekijken. Binnen onze rondleidingen besteden we aandacht aan diverse eindexamenthema's. Dit kunt u bij de online reservering aangeven. 

Reserveer hier

HUH?! Een kunsttijdschrift voor jongeren door jongeren
Dit kunsttijdschrift behandelt op een frisse manier het kijken naar hedendaagse kunst door ogen van jongeren. We hebben diverse themanummers. Deze kunt u zien op onze pagina met lesmateriaal. In iedere Huh?! is een introductiefilmpje opgenomen over het thema voor in de klas.
Voor de Huh?! rondleiding zijn verschillende opdrachten in het tijdschrift opgenomen. De Huh?! is in combinatie met bezoek aan De Pont te bestellen voor 1 euro per leerling.

Reserveer hier

ARTclips
Ideaal materiaal als voorbereiding op een museumbezoek. De ARTclips zijn filmpjes speciaal gemaakt i.s.m. NTR Schooltv. In elke ARTclip staat een vraag van leerlingen over kunst centraal. Presentator Maurice Lede zoekt in deze korte video's samen met “peers”, kunstenaars en museumexperts de antwoorden. Bij elke ARTclip is gratis lesmateriaal beschikbaar. De rondleider gaat in de rondleiding over dit thema met de leerlingen in gesprek.
Bekijk de ARTclips op de pagina lesmateriaal.
Op de online reserveringspagina kunt u aangeven (bij opmerkingen) welke ARTclip u wilt gebruiken. 

Reserveer hier

 

Wat de vakman?!
“Wat de vakman?!” en het bijbehorende lesmateriaal is ontwikkeld voor de onderbouw van het VMBO.
In de ARTtube serie Wat de vakman?! kom je van alles te weten over het beroep van de kunstenaar. Je ontdekt hoe kunstenaars iets maken, hoe ze op ideeën komen, hoe je kunstenaar wordt en hoe het is om kunstenaar te zijn.
Twee VMBO leerlingen gaan op bezoek bij Marc Mulders, die hen vertelt over zijn vak. De leerlingen krijgen ook een challenge.
Bekijk Wat de vakman?! op onze pagina met lesmateriaal

Reserveer hier 


Voor al deze rondleidingen geldt:
Kosten: 50 euro per uur voor maximaal 15 leerlingen
Duur: een uur
Lesmateriaal: gratis