Voortgezet onderwijs

Museumatelier
Een museumatelier bestaat uit een rondleiding en een workshop, onder begeleiding van een museumdocent die ook zelf beeldend kunstenaar is. De klas wordt in twee groepen verdeeld en het geheel duurt in totaal twee uur, inclusief een korte pauze met wat drinken.
 


Bronskoffertje
Naar aanleiding van het werk van Guido Geelen en Giuseppe Penone gaan de leerlingen aan de slag met een koffer vol educatiemateriaal, waar de techniek van het bronsgieten centraal staat. Er zit ook een film in waarin Guido Geelen laat zien hoe dit in zijn werk gaat.

Reserveer hier


Storytelling
Welk verhaal vertelt een kunstwerk jou? Stel dat dat schilderij of foto het begin- of eindshot is van jouw film. Dit is het uitgangspunt van de workshop Storytelling: schrijven, tekenen en fotografie.

Reserveer hier


Museumatelier bij actuele tentoonstellingen, eindexamens of Huh?! thema's
Bijvoorbeeld de Huh?! thema's Titel in beeld, in beweging of voorbeeldig. Bekijk deze op de pagina lesmateriaal.
Deze specifieke wens kunt u bij opmerkingen op de online reserveringspagina vermelden.

Reserveer hier

 

 

Contact
T 013-58418443 
mjeijkemans(at)depont.nl

Cross-over beter kijken door dans en beweging
Kunst is gemaakt van verf, krijt, hout, metaal of een ander materiaal. Maar wat nu als je zélf (onderdeel van) het kunstwerk wordt? In deze workshop wordt er onderzocht hoe het eigen lichaam ingezet kan worden om een kunstwerk beter te bekijken en begrijpen. Met werkvormen gebaseerd op dans en fysiek theater gaan de beeldende kunstwerken in De Pont letterlijk en figuurlijk meer leven.

Reserveer hier