Voortgezet onderwijs (tot 18 jaar)


Uit het gastenboek van De Pont:

“Museums zijn stom, maar dit valt wel mee.”
“Ik wilde vanmiddag spijbelen maar ben blij dat ik het niet gedaan heb.”


In de ontmoeting van leerlingen uit het voortgezet onderwijs en hedendaagse kunst staat culturele identiteit centraal. Juist op deze leeftijd zijn jongeren op zoek naar hun eigen identiteit. Misschien lijkt het niet hip om deze aansluiting te zoeken bij hedendaagse kunst, maar dat kan juist heel goed.

In het museum spelen wij daarop in door jongeren in hun eigen taal te ontvangen. De eigen mening is belangrijk, maar wij willen ook een gesprek tussen de leerlingen op gang brengen. Op diverse manieren worden ze geprikkeld, enerzijds door alle activiteiten in het museum. Anderzijds door voorbereidingen in de klas.
Het museum kan momenteel geen jongeren ontvangen, maar de digitale lessenserie Welke kunstenaar past bij mij? kan in deze peridoe juist goed gebruikt worden! 

In een webtest bepalen de leerlingen welke kunstenaar bij hen past. Met deze profielkeuze zoeken ze uit of het een match of mismatch is. Klik hier voor de vragenlijst. Zodra het museum weer toegankelijk is, komt iedereen natuurlijk zijn eigen match ontmoeten! 

Contact
T 013-5841443
E mjeijkemans@depont.nl

Onderwijsinstellingen met studenten in de leeftijd boven de 18 jaar, dienen hier een rondleiding voor volwassenen te boeken.

DE PONT IN DE KLAS:

Art-Clips in de klas: Wanneer wordt een foto kunst?

Aan de hand van een filmpje waarin jongeren met experts op zoek gaan naar het antwoord op deze vraag, start een museumdocent een gesprek over museale foto’s. Ze bespreekt naast iconische foto’s uit de foto-geschiedenis, een aantal foto’s uit de vaste collectie van De Pont. Tevens wordt de actuele fototentoonstelling Pictures from Another Wall besproken.

Écht kijken is natuurlijk het mooist. Daarom krijgt iedere leerling een voucher om De Pont te bezoeken met gratis entree voor 1 ouder. 

Duur:  1 uur
Kosten: 60,-*  (via online boeking te voldoen)

* Voor scholen buiten Tilburg wordt ook reistijd in rekening gebracht

Reserveer hier voor DE PONT IN DE KLAS