Museum De Pont

Tuinarchitect Sophie Walker bij De Pont

Sophie Walker tijdens het aanleggen van de vijvertuin bij De Pont 

Sophie Walker in gesprek met Hendrik Driessen
Donderdag 3 mei 2018 - 18.30 uur (toegang gratis)
Wel even aanmelden via info@depont.nl

 

Nu de lente zichtbaar zijn intrede doet, wordt het tijd stil te staan bij de bijzondere vijvertuin rondom Sky Mirror (for Hendrik) van Anish Kapoor. De tuin werd voor het 25-jarig bestaan van De Pont ontworpen door de echtgenote van Kapoor, de bekende Engelse tuinarchitecte Sophie Walker.
Op 3 mei komt zij naar Tilburg en gaat speciaal voor de bezoekers van De Pont in gesprek met museumdirecteur Hendrik Driessen. Walker legt uit hoe haar tuinontwerp tot stand kwam en welke bijzondere beplanting ze gebruikte. 
 Over Sophie Walker:
Sophie Walker studeerde kunstgeschiedenis, plantkunde en tuinarchitectuur. In 2014 was ze de jongste tuinontwerpster op de historische Britse tuintentoonstelling RHS Chelsea Flower Show, waar in vijf dagen zo'n 150.000 bezoekers op af komen. Ze kreeg er een onderscheiding voor haar ontwerp Cave Pavilion. Walker werkt met zeldzame en ongewone planten, die ze ontdekt dankzij 'plantenjagers' zoals Sue and Bleddyn Wynn-Jones.
Haar passie voor reizen bracht haar in Japan, waar ze geboeid raakt door de historische heilige tuinen, alsmede door de moderne stedelijke ontwerpen. Ze publiceerde daarover onlangs haar eerste boek The Japanese Garden, met ruim negentig voorbeelden van typische Japanse tuinen.  
Walker ontving al diverse onderscheidingen voor haar tuinontwerpen.
 

Zoals elke donderdag is het museum vanaf 17.00 uur gratis toegankelijk. 
LET OP: De bijeenkomst begint om 18.30 en u dient zich hiervoor op te geven via info@depont.nl

Wanneer deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, kijk dan hier voor de online versie.