Museum De Pont

Nieuwsbrief november 2017

TE ZIEN

tentoonstelling WeerZien trekt veel publiek

Onze jubileumtentoonstelling WeerZien is een daverend succes. In de eerste weken sinds de opening, hebben al bijna 35.000 mensen het museum bezocht. De maand oktober was dan ook meteen een van de drukste in de geschiedenis van De Pont.
 

Vijvertuin van Sophie Walker

De bijzondere vijvertuin die tuinarchitecte Sophie Walker ontwierp voor Sky Mirror, bestaat uit vele zeldzame planten en bomen. Komend voorjaar kunt u bij de balie van het museum meer informatie krijgen over al het moois dat de hemelspiegel omringt.
 

Sky Mirror is geen dag hetzelfde

Natuurlijk blijft de sculptuur Sky Mirror van Anish Kapoor op het voorterrein veel bekijks trekken en het werk is ongetwijfeld het meest gefotografeerde object in Tilburg. Op sociale media zijn talloze opnamen van het beeld te vinden, waarbij duidelijk te zien is dat het er telkens weer anders uitziet, afhankelijk van de weersgesteldheid en het moment van de dag. Als de fotografen die hun foto's op twitter, Facebook of Instagram publiceren daarbij ook De Pont vermelden krijgen nóg meer mensen het werk onder ogen!

 

Richter op reis

We moeten ze even missen in Tilburg, maar onze twee Moritz schilderijen van Gerhard Richter hangen er mooi bij in Australië.
Samen met een ander werk uit onze collectie maken ze tot 4 februari 2018 deel uit van de overzichtstentoonstelling Gerhard Richter: The Life of Images in het Queensland Art Gallery, Gallery of Modern Art (QAGOMA). lees meer
 

TE DOEN

De Pont in de bioscoop

Deze maand is de documentaire De Pont museum, ruimte voor kunst in de bioscoop te zien! De documentaire is gemaakt door Maarten de Kroon & Jeanne van der Horst en voert langs 25 jaar museumgeschiedenis. Uiteraard komt ook de totstandkoming van Sky Mirror aan bod. 
Woensdag 8 nov. om 20.30 uur in de Verkadefabriek in Den Bosch.
Woensdag 15 nov. om 19.30 in Cinecitta in Tilburg.
 

Concert Evelien van den Broek

In haar muziekvoorstelling False Memories - I clearly recall being able to breathe under water as a child duikt componiste en zangeres Evelien van den Broek in de dwaalwegen van ons herinneringsvermogen. Ze heeft hiervoor een kleurrijk ensemble verzameld met toetsenist Tony Roe, trombonist Koen Kaptijn en slagwerker/elektronicawizard Richard van Kruysdijk. Het concert wordt georganiseerd ism November Music en is gratis voor museumbezoekers. 
Zondag 26 november, aanvang 13.30 én 14.30 uur lees meer
 

Iedere donderdagavond HappyHour@depont

Het museum is elke donderdagavond geopend tot 20.00 uur en vanaf 17.00 uur is de toegang gratis!  Om 17.15 uur vertelt iemand van De Pont iets over de jubileumtentoonstelling WeerZien. Laat u verrassen en blijf even stilstaan bij een van de vele schatten, die het museum rijk is. Op onze website vindt u het volledige programma voor deze maand. 

Wanneer deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, kijk dan hier voor de online versie.