Museum De Pont

Nieuwsbrief mei 2018

TE ZIEN

Voor het eerst in Nederland: Sean Scully

De Iers-Amerikaanse kunstenaar Sean Scully wordt gezien als een van de belangrijkste abstracte schilders van onze tijd, maar pas nu is zijn werk, waaronder recente, niet eerder getoonde figuratieve schilderijen, in Nederland te zien. 

"Net zoals hij zich beweegt tussen Europa en de Verenigde Staten, hebben ook zijn schilderijen hun oorsprong in twee tradities. De Europese van kunstenaars als Piet Mondriaan en de Amerikaanse, van mensen als Mark Rothko."
Gerrit van den Hoven (Brabants Dagblad) 

Hennie de Lange (Trouw) noemt de tentoonstelling "een heerlijke kennismaking".

lees meer
 

Rineke Dijkstra: een groots overzicht

"Zelfs wanneer je vertrouwd bent met het werk van Dijkstra blijven haar foto’s en filmwerken verwondering en bewondering oproepen door hun ogenschijnlijke eenvoud, fragiliteit en tijdloosheid." Cis Bierincxk (H Artlees meer 
 

Dan Graham in de museumtuin

Sculpture or Pavilion? van Dan Graham uit 2015 is de komende jaren te gast in de museumtuin van De Pont. Laat je verrassen en verleiden door het levendige spel van kijken en bekeken worden, wandelend door en rondom dit glazen beeld van doorkijkspiegelglas. 
 

TE DOEN

Sophie Walker bij De Pont

Nu de lente zichtbaar zijn intrede doet, staan we graag stil bij de bijzondere tuin rondom Sky Mirror (for Hendrik) van Anish Kapoor. De tuin werd voor het 25-jarig bestaan van De Pont ontworpen door de echtgenote van Kapoor, de bekende Engelse tuinarchitecte Sophie Walker. Op 3 mei komt Walker naar Tilburg en legt de museumbezoekers, in een gesprek met directeur Hendrik Driessen, uit hoe haar ontwerp tot stand kwam en welke beplanting ze heeft gebruikt. Let op: De voertaal is Engels en opgeven is wenselijk. Aanvang: 18.30 uur. lees meer
 

Eten wat De Pont schaft

Elke donderdag zijn wij tot 20.00 uur geopend en vanaf 17.00 uur is de toegang gratis! U kunt dan de collectie en de tijdelijke tentoonstellingen bekijken maar ook deelnemen aan diverse activiteiten. Kijk op onze website voor het actuele programma van donderdagavond@depont.

U kunt ook aanschuiven bij Eten wat De Pont schaft! voor een eenvoudige vleesloze maaltijd die u zelf mag opscheppen. We maken er een gezellig samenzijn van, thuis bij De Pont. In verband met het beperkte aantal plaatsen is aanmelden wel nodig. Het eten staat om 18.00 uur op tafel en de maaltijd (excl. drank) kost € 6,00.
 

Concert: Simâ Duo

Liefde voor bijzondere muzikale stromingen bracht componist en bağlama speler Orkun Ağir en sopraan Rianne Wilbers samen als Simâ Duo. Ze spelen hedendaagse composities vermengd met eeuwenoude Anatolische volksgedichten. Vol bezieling durven zij beiden verder te gaan waar de bladmuziek eindigt. lees meer
 

onderzoek@depont

Altijd al meer willen weten over de paardenbloemen in het werk Pas Tomber! van Michel François? Kom dan op 24 mei naar onderzoek@depont in onze salon! Daniëlle van Broekhoven vertelt u om 18.30 uur hoe het zit.
Deelname is kostenloos en het museum is elke donderdagavond vanaf 17.00 uur gratis toegankelijk.
 

Diverse activiteiten

In de maand mei zijn er nog diverse activiteiten, zoals de mastertalk met Cindy Moorman en de boekpresentatie van Hans Klein Hofmeijer. Kijk hier voor het overzicht van alle activiteiten in het museum. 

Wanneer deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, kijk dan hier voor de online versie.