LUC TUYMANS IN DE PONT DE BESTE TENTOONSTELLING VAN 2019?


De tentoonstelling The Return van Luc Tuymans in De Pont museum in Tilburg is genomineerd voor de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2019.

De Pont is een van de tien genomineerden. Een vakjury, bestaande uit de directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds, de directeur van de Vrije Academie en de hoofdredacteur van het Museumtijdschrift, bepaalde deze selectie. 
Het publiek kan tot 1 oktober 2019 stemmen op de favoriete tentoonstelling. Dat kan door te stemmen op tentoonstellingsprijs.nl.
Je maakt daarbij kans op een cultuurreis voor twee personen. De winnaar van de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs wordt vrijdag 18 oktober bekendgemaakt en ontvangt € 10.000,-. 

In 1995 organiseerde De Pont museum de eerste tentoonstelling in Nederland van het werk van de Belgische schilder Luc Tuymans. De inmiddels wereldberoemde kunstenaar keerde terug naar Tilburg met een tweede overzicht, dat hij toepasselijk de titel The Return heeft meegegeven. De tentoonstelling, die in zeer nauwe samenwerking met de kunstenaar is samengesteld, omvat een vijftigtal schilderijen uit de periode 1975 tot nu, waaronder een aantal recente werken die niet eerder te zien waren.

Bekijk hier de video waarin te zien is hoe Luc Tuymans zijn tentoonstelling in De Pont museum inricht.


Over de Tentoonstellingsprijs:
De Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs is een jaarlijkse publieksverkiezing voor de beste tentoonstelling van het jaar. In aanmerking komen tentoonstellingen die in de periode augustus 2018 t/m juli 2019 te zien waren in een Nederlands museum. Het publiek bepaalt de winnaar.
De verkiezing wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd en is een samenwerking van Museumtijdschrift, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Vrije Academie.